Egy szemtanu a hernádfői tűzről
Dňa 16. septembra bola zničená obec Vikartovce (Hernádfő). Medzi prvými hasiacimi bol aj učiteľ József Meszarcsik zo susednej obce Kravany (Erzsébetháza). Záslužnú prácu vykonali hasiči zo Spišského Bystrého (Hernádfalu) a Hranovnice (Szepesvéghely), najmä hasičský inšpektor Béla K. Faix.