Az iglói főgimn. "Petőfi" önképzőköre
Dňa 24. septembra 1917 bol zložený učiteľským predsedom Andorom Marcsekom Petőfiho samovzdelávací kruh spišskonovoveského vyššieho gymnázia so 109 členmi. Predseda mal slávnostnú otváraciu reč, v ktorej zahlásil, že prvýkrát sú medzi členmi aj dámy. Mládežníckym predsedom sa stal Sándor Schermann, podpredsedom István Várady, tajomníkom Sándor Gerő, zapisovateľom Tibor Stromp, pokladníkom Viktor Záborszky.