Tragikus halál
Levočský architekt Sándor Simonkay z bojiska prišiel domov na návštevu rodiny, no dostal srdcovú porážku a zomrel. Rodina vydala 28. septembra 1917 smútočné oznámenie. Architekt, dôstojnícky čakateľ domobrany Sándor Simonkay zomrel vo veku 40 rokov a 12. roku manželstva. Pochovali ho 30. septembra podľa rímskokatolíckeho obradu.