Jurkovich Emil kinevezése
Panovník na návrh ministra školstva a kultu Apponyiho 29. augusta 1917 povýšil vrchného riaditeľa banskobystrického (Besztercebánya) školského obvodu Emila Jurkovicha do V. platovej triedy.