Tragikus haláleset
Gelnický obuvnícky majster Artur Tomek pracoval v Budapešti ako vojenský robotník v jednej z obuvníckych dielní. Dňa 25. septembra sa pre bolesť zubov dostal do nemocnice, kde mu zub vytiahli tak nešťastne, že zomrel v dôsledku otravy krvi. Veliteľstvo nemocnice o jeho úmrtí neinformovalo jeho príbuzných. Tomeka vyhľadal osobne jeho svokor János Putanko, ktorý doniesol smutný chýr domov. Zosnulý zanechal manželku s tromi deťmi.