Báró Cumin Artur édesanyjánál A kassai hadtest Mária terézia lovagja
Redakcia novín v súvislosti s vyznamenaním baróna Artura Cumina uvádza, že bol knihovníkom v jednej prešovskej firme. Získal viacero vyznamenaní, okrem nemeckého Železného kríža 2. aj 1. triedy dostal aj Rytiersky kríž radu Márie Terézie s barónskym titulom. Vo Veľkej robil novinár rozhovor s matkou Artura Cumina, ktorá hovorí len po slovensky. Jej syn sa narodil v obci Filice (Filefalva), jej manžel bol kamenár. Syn chodil do školy v Spišskej Novej Vsi, potom v Budapešti na obchodnú akadémiu. Po vypuknutí vojny narukoval do Prešova a potom do Košíc, odkiaľ šiel na ruské bojisko, kde sa zranil a nakazil sa aj ázijskou cholerou. Teraz zvažuje dráhu profesionálneho vojaka. Okrem Artura má ešte štyri deti.