A bolgár udvar Püspökházán Hétfőn Iglón át hazautazott a király
Bulharský kráľ strávil dva týždne v loveckom zámku na Hranovnickom plese (Püspökháza). V pondelok 8. októbra 1917 odcestoval vlakom cez Spišskú Novú Ves a Budapešť do Sofie bulharský cár so svojimi deťmi, kráľovským princom Cyrilom a princeznami Eudoxiou a Nadejkou a svojou suitou, pobočníkom generálom Stojanovom, ohorským tajomníkom Csipkom, nemeckým sekretárom, lekárom. Pripojil sa k nim jeho košický dôverník, poštový inšpektor Lajos Dobler, ktorý viedol dvorký telegraf. Kráľovská rodina dva týždne trúchlila za kráľovnou na uhorskej pôde. Dňa 4. októbra usporiadal bulharský kráľ v Kaplnke Zápoľských v Spišskom Štvrtku svätú omšu na počesť Františka z Assisi a cisára Františka Jozefa I., aj za účasti jeho detí. Omšu celebroval za spevu minoritov Gilbert Czaich, penzionovaný rímsky apoštolský spovedník, duchovný riaditeľ seminára v Spišskom Štvrtku.