Tűzek a megyében
Podľa hlásenia podžupana v poslednom štvrťroku vypukli v Spišskej župe požiare v obciach Poľanovce (Polyánfalu), Smolnícka Huta (Szomolnokhuta), Betlanovce (Betlenfalva), Tvarožná (Duránd), Mníšek nad Hnilcom (Szepesremete), Gelnica (Gölniczbánya), Huncovce (Hunfalva), Kacvín (Kacwin, Poľsko), Veľká Lesná (Kristályfalu), Matiašovce (Szepesmátyásfalva), Malý Slavkov (Kisszalók), Smolník (Szomolnok), Rudňany (Ötösbánya), Malá Lomnica (Kislomnicz), Matejovce nad Hornádom (Hernádmáté), Jaklovce (Jekelfalva), Hrabušice (Káposztafalva), Lúčka (Szepesrét). Obzvlášť fatálne následky mal požiar v obci Vikartovce (Hernádfő), kde zhoreli do tla dve tretiny domov a vyžiadal si 3 ľudské obete. Na zmiernenie následkov požiaru na návrh podžupana poskytol kráľ 3000 korún , minister vnútra 800 korún a spolok "Dobré srdce" 1000 korún. Veľké požiare boli v Kacvíne, ktorý zničil 19 obytných domov, 30 plných hospodárskych budov v hodnote zhruba 400.000 korún a v Podolínci (Podolin), kde padlo za obeť 10 obytných domov a 7 stodôl