Uj alkoholellenes lapok
Rímskokatolícky farár z Batizoviec (Batizfalva) Edmund (Ödön) Schürger začal vydávať dve protialkoholické noviny. Pre mládež s názvom "Fehér zászló" (Biela zástava), pre deti zas "Alkoholellenes Gyermeklap" (Protialkoholické detské listy). Prvé čísla oboch vychádzajú v týchto dňoch. Vychádza aj 9. číslo novín "Absztinens pap" (Farár abstinent), ktorých redaktorom je taktiež Schürger.