Parancsnokváltozás a kilences honvédeknél Tavassy Gyula alezredes bucsuztatása
Na počesť veliteľa záložného práporu 9. honvédskeho pešieho pluku podplukovníka Gyulu Tavassyho, ktorý v týchto dňoch odchádza na bojisko, usporiadal dôstojnícky zbor rozlúčkovú slávnostnú večeru, ktorej sa okrem generálneho štábneho lekára Dr. Bélu Polinszkyho a generálneho vojenského intendanta Aurela Böhma zúčastnilo viacero štábnych dôstojníkov a celý dôstojnícky zbor náhradného prápora, v mene ktorého sa s ním lúčil plukovník Antal Issekutz, ktorý vyzdvihol jeho kvality pri výcviku mužstva. Novým veliteľom záložného práporu 9. honvédskeho pešieho pluku sa stal podplukovník Béla Lakatos.