Kárpátegyesületi aktuális kérdésekről - Forberger, Béla Aladár 1881-?
Aktuálnym otázkam uhorského karpatského spolku sa venuje autor článku Dr. Béla Forberger, ktorý píše do redakcie z talianskeho bojiska dňa 2. októbra 1917. Za prvoradú otázku na Spiši považuje kúpeľníctvo a turistiku. Ďalej rozoberá otázku ročenky spolku, problém nedostatočného pokroku v tlačiarenskom priemysle na Spiši.