Lipták Aladár tiszthelyettesi előléptetése
Do redakcie došiel nemeckou poľnou poštou č. 39 list, v ktorom píšu o spišskonovoveskom rodákovi, diplomovanom pilotovi Aladárovi Liptákovi, ktorý od začiatku vojny slúži ako pilot lietadiel. Dňa 1. októbra ho povýšili na dôstojníckeho čakateľa. Lipták sa môže pochváliť mimoriadnymi výkonmi na všetkých štyroch bojiskách a doteraz si vyslúžil 5 rakúsko-uhorských a jedno nemecké vyznamenanie.