A Reiner és Mandula-czég Iglón
Výkupca dreva v Spišskej Novej Vsi, firma Reiner és Mandula začala svoje pôsobenie, kanceláriu má na ulici Lajosa Kossutha č. 48. Podnikateľ inžinier Ferencz Vágó začal so zemnými prácami výstavby priemyselnej železnice, zatiaľ v dĺžke 10 km na území mesta. Nápomocný mu je inžinier Emil Gold, obaja sú známi odborníci. Vágó pred 10 rokmi postavil tzv. Glesingerovu priemyselnú železnicu v Nálepkove (Merény), Gold zohral aktívnu rolu pri výstavbe tatranskej elektrifikovanej železnice. Šéf firmy Béla Mandula sa v blízkej budúcnosti plánuje presťahovať do Spišskej Novej Vsi a osobne riadiť produkciu dreva.