Kissóczy Mátyás
Predseda súdnej stolice v prešove Mátyás (Matej) Kissóczy, spišský krajan, ktorého kráľ menoval kuriálnym sudcom, odchádza na dôchodok. Bol dlhoročným predsedom súdnej stolice. S kolegami zo súdnej stolice sa Mátyás Kissóczy lúči vrelým listom z Kišoviec (Kissóc). Tí sa rozhodli zvečniť jeho podobu maľbou, ktorú umiestnia v zasadačke súdu.