Egy leibiczi származásu premontrei pap halála
Člen premonštrátskej rehole z Jasova v Oradei (Nagyvárad), hlavný predstavený rádu, jasovský kanonik, farár a diplomovaný riadny učiteľ vyššieho gymnázia, Miksa Ferenc Kertész zomrel po krátkej chorobe dňa 19. októbra 1917 vo veku 67 rokov a v 47. roku rehoľného pôsobenia, 39. roku farárskej služby, ktorý pôsobil na vyšších gymnáziách v Rožňave a Oradei 42 rokov.