Templomszentelés és bérmálás Pálmafalván Dr. Kheberich Márton segédpüspök fogadtatása. - Dr. Párvy Sándor püspök és gróf Csáky Vidor kegyúr üdvözlése. - Szalay István plébános dicséretes munkája.
Do Harichoviec (Pálmafalva) dorazil v sprievode tajomníkov Dr. Conrada Wengriczkyho a Jánosa Gürschinga pomocný biskup Dr. Martina (Márton) Kheberich, aby z poverenia biskupa Dr. Sándora Párvyho vykonal vysviacku vynoveného kostola a sviatosť birmovania. Vítal ich farár István Szalay, ktorý predniesol úvodnú reč. Renovácia kostola sa podľa neho vydarila vynikajúco, Strop kostola maľoval umelecký maliar Jozef (József) Hanula. Szalay sa rozhodol v prítomnosti ostatných hostí pozdraviť spišského biskupa Párvyho a grófa Vidora Csákyho listami, ktoré uvádza článok.