Kitüntetett magurai katona
Mladík z obce Veľká Lesná (Kristályfalu) József Pompa, guľometčík 12. husárskeho pluku, ktorý vykonáva vojenskú službu už 6 rokov a zúčastnil sa bojov v Srbsku, Haliči, Rusku a Sedmohradsku, bol vyznamenaný Bronzovou medailou za statočnosť.