Levél orosz fogságból
Vendel Sztanek, rodák z obce Łapsze Niżne (Alsólápos), dôstojnícky čakateľ 67. pešieho pluku, prijatý seminarista spišskej diecézy píše z mesta Irbit v gubernii Perm duchovnému z obce Veľká Lesná (Kristályfalu) v dopisovacej karte podanej 26. augusta, ktorá dorazila 26. októbra 1917, že majú každú nedeľu povolené zúčastniť sa svätej omše.