Hősi halál
Redakcia prijala smútočné oznámenie bývalého učiteľa učiteľského ústavu v Spišskej Novej Vsi Gusztáva Belitzkyho. Jeho syn Arpád Dezső Belitzky, poručík 25. pešieho pluku v zálohe, viackrát vyznamenaný veliteľ guľometnej roty útočného práporu tretej armády, poslucháč Vysokej školy lesníckej v Banskej Štiavnici, ktorého ostatky ppriniesli vlakom do Lučenca (Losonc), boli dňa 28. októbra 1917 pochované v rodinnej hrobke rímskokatolíckeho cintorína v Lučenci.