A Magura a katholikus autonómiáért
Dňa 31. októbra 1917 mali v Kacvíne (Kacwin, Poľsko) schôdzu ohľadom katolíckej autonómie. Po prejave farára Jánosa patakyho prítomní zaujali jednohlasné stanovisko pre čo najrýchlejšie uskutočnenie tejto myšlienky a všetci podpísali žiadosť adresovanú vláde.