Halálozás
Dňa 28. októbra 1917 v Gelnici zomrel po krátkej chorobe vo veku 79 rokov majiteľ továrne železiarskych výrobkov Ľudovít (Lajos) Antony. Svoju zámočnícku továreň založil v roku 1860, kedy zamestnával 15 tovaryšov. Jeho aj v súčasnosti prekvitajúca továreň sa neustálym rozvojom stala jednou z najvýznamnejších bášt priemyslu na Spiši. Pohreb sa uskutočnil 31. októbra za veľkej účasti. Zosnulý mal manželku Zuzanu Flachbart a troch dospelých synov.