Ruszkini Lorx Sándor
Náhle zomrel hlavný župný lekár dr. Alexander (Sándor) Lorx. Bol členom predstavenstva spišskej-novoveskej sporiteľne a úverového ústavu v Spišskej Novej Vsi. Dňa 15. novembra 1909 oslavovali jeho 70-ročné životné jubileum, kedy jeho zásluhy ako lekára a spoluzakladateľa lekárskeho a lekárnického spolu vyzdvihoval Dr. Ágoston Szász. Dňa 25. novembra 1915 oslavovali jeho 50-ročné kariérne jubileum, kedy mu udelili čestný diplom vedeckej univerzity v Budapešti. On získal pre rodinu aj povýšenie do šľachtického stavu. Okrem jeho manželky a syna Viktora (Győző), štábneho plukovníka a dcér Olgy a Elinor za ním smúti početné príbuzenstvo.