Az országos hadigondozó intézet alsótátrafüredi különleges gyógyintézete - Szarvas, András MUDr. 1890-1981
V júli 1916 kúpil Úrad pre invalidov Dolný Smokovec, aby tu pre vojakov vytvoril zvláštny liečebný ústav pre doliečovanie vojakov. Počas zakladania ústavu museli bojovať s predsudkami verejnosti zo strachu pred prenosom infekčných chorôb, no v súčasnosti je ústav príkladným miestom a vzorom aj pre iné liečebne. Autor článku podrobne opisuje fungovanie ústavu. Vedením ústavu je ako riaditeľ poverený ministerský zmocnenec Dr. Arpád Kiszely.