A muzsikus Kottlerek
Na Spiši volajú rodinu Kottlerovcov muzikantmi. Z nej pochádza aj biskupský kantor v Spišskom Štvrtku (Csütörtökhely) Mihály kottler, ktorého zvolili za učiteľa hudby na meštianskej škole v Spišskom Podhradí (Szepesváralja).