Felhivás Szepesvármegye Gyógyszerészeihez! - Kovácsi, Béla
Po úmrtí predsedu Spolku lekárov a lekárnikov Spišskej župy a hlavného župného lekára Dr. Alexandra (Sándor) Lorxa sa lekárnik Béla Kovácsi v liste z 2. novembra 1917 v Krompachoch obracia na lekárnikov Spišskej župy s výzvou na založenie nadácie nesúcej meno Alexandra Lorxa pod vedením spolku pre najlepších, najusilovnejších lekárnických praktikantov, ktorých bude každoročne voliť na návrh lekárnikov úradný župný hlavný lekár za presne daných podmienok, ktoré uvádza článok. Na uskutočnenie tohto plánu autor odporúča kolegu, kežmarského lekárnika a pokladníka spolku Gábora Szenczyho.