A Lőcse Völgyi Vasut örömnapja
Medzi menšími lokálnymi traťami Košicko-bohumínskej železnice sa nachádza aj železnica Údolnej železnice Levoča (Lőcse Völgyi Vasut), ktorá 7. novembra 1917 oslavbuje 25. výročie vzniku. O jej vznik sa zaslúžili viacerí členovia mesta Levoča, najmä primátor Koloman (Kálmán) Szőnyey a hlavný notár Ľudovít (Lajos) Fleischhakker, ktorí už v roku 1889 začali s plánovaním výstavby tejto lokálnej železnice, roku 1891 získali povolenie na výstavbu a 7. novembra 1892 po nej prešiel prvý osobný vlak zo Spišskej Novej Vsi do Levoče. Článok uvádza bližšie detaily o lokálnej železnici a mená akcionárov lokálnej železnice.