Dr. Czaich Arpádról
Noviny Dobsina és Vidéke píšu, že bulharský cár 7. októbra 1917 v Spišskom Štvrtku (Csütörtökhely) vyznamenal minoritu a učiteľa teológie Gilberta Czaicha Dôstojníckym krížom bulharského občianskeho Záslužného radu. Czaich je rodákom z Rožňavy, väčšinu svojho kňazského pôsobenia strávil v Ríme, kde ho vyznamenal aj Svätý Otec, dvaja domáci biskupi ho zas menovali za radcu Svätej stolice.