Kárpátegyesületi aktuális kérdésekről. Dr. Forberger Béla czikkéhez II. - Hefty, Július Andrej 1888-1957
Redaktor Turistaság és Alpinizmus a Karpathen-Post, predseda výboru propagandy Uhorského karpatského spolku Anrej Július Hefty v pokračovaní svojho článku v liste do redakcie písanom 25. októbra 1917 v Kežmarku reaguje na článok k aktuálnym otázkam Uhorského karpatského spolku, ktorým sa venuje autor minulého článku Dr. Béla Forberger, ktorý za prvoradú otázku na Spiši považuje kúpeľníctvo a turistiku, rozoberá otázku ročenky spolku, problém nedostatočného pokroku v tlačiarenskom priemysle na Spiši. Hefty vidí problém v nedostatočnej komunikácii a porozumení medzi prevažne starším ústredným vedením spolku a jej pobočkami, ako aj jeho mnohými mladšími členmi, v nedostatočnom počte zasadnutí spolku, kde nie je čas prebrať všetky dôležité otázky a návrhy, ďalej v nízkej sume členského nedostatočnej na riadne fungovanie spolku. Autor sa ďalej venuje budúcnosti Tatier a otázke rozvoja cestovného ruchu. Zdôrazňuje, že spolok sa nemôže spoliehať na podporu štátu. Obhajuje potrebu a význam periodika Turistaság és Alpinizmus.