Slunce a člověk - Kleczek, Josip, 1923-2014 (Praha : Academia, 1973)
Naše znalosti o stavbě a vývoji vesmíru se díky rozvoji různých vědních oborů a techniky v posledních letech nesmírně rozšířily. Autor, vědecký pracovník Astronomického ústavu ČSAV v Ondřejově, se snaží přístupnou formou seznámits novými poznatky o vlastnostech, povrchu a nitru Slunce, o vzniku sluneční soustavy, o slunečním záření, o jeho vlivu na biosféru, o možnostech přímého využívání sluneční energie aj.
S obr. v textu
Věcný rejstřík