STN EN 14253 + A1: 2008 (01 0119), Mechanické kmitanie. Meranie a výpočet expozície človeka kmitaniu pôsobiacemu na celé telo a ovplyvňujúcemu zdravie. Praktické pokyny (Konsolidovaný text). - Žiaran, Stanislav (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2008)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 14253: 2003 + A1: 2007