STN EN ISO 15744: 2009 (10 6009), Ručné neelektrické náradie. Prepisy na meranie hluku. Technická metóda (trieda presnosti 2) (ISO 15744: 2002). - Chnapko, Rudolf (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2009)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN ISO 15744: 2008