STN EN 12053 + A1: 2009 (26 8891), Bezpečnosť priemyselných vozíkov. Skúšobné metódy merania emisií hluku (Konsolidovaný text). - Volčko, Jaroslav; Kozák, Ján; Slovenský ústav technickej normalizácie (Bratislava, Slovensko) Technická komisia č. 23 Zemné a stavebné práce a priemyselné vozíky; Český normalizační institut (Praha, Česká republika) Technická normalizační komise č. 8 Akustika, č. 123 Zdvíhací a manipulační zařízení (Bratislava : Slovenský ústav technickej normalizácie, 2009)
Táto norma je slovenskou a českou verziou európskej normy EN 12053: 2001 + A1: 2008
Táto norma nahrádza STN EN 12053 z novembra 2002 v celom rozsahu. STN EN 12053 z novembra 2002 sa môže súbežne s touto normou používať do 28.12.2009
Spracovateľ: Jaroslav Volčko, Ján Kozák. Technická komisia: TK 23 Zemné a stavebné práce a priemyselné vozíky, Technická normalizační komise: TNK 8 Akustika, TNK 123 Zdvíhací a manipulační zařízení
Keywords: normy