STN EN 983 + A1: 2009 (83 3371), Bezpečnosť strojov. Bezpečnostné požiadavky na tekutinové hnacie systémy a ich prvky. Pneumatika (Konsolidovaný text). - Nečejová, Božena; Balún, Ján; Slovenský ústav technickej normalizácie (Bratislava, Slovensko) Technická komisia č. 29 Bezpečnosť strojov a ergonómia (Bratislava : Slovenský ústav technickej normalizácie, 2009)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 983: 1996 + A1: 2008
Táto norma nahrádza STN EN 983 z novembra 1999 v celom rozsahu. STN EN 983 z novembra 1999 sa môže súbežne s touto normou používať do 28.12.2009
Spracovateľ: Božena Nečejová, Ján Balún. Technická komisia: TK 29 Bezpečnosť strojov a ergonómia
Norma je nahradená normou STN EN ISO 4414 z mája 2011 v celom rozsahu
Keywords: normy