STN EN 12942/A2: 2009 (83 2287), Ochranné prostriedky dýchacích orgánov. Filtračné zariadenie s pomocnou ventiláciou pripojenou k celotvárovej maske, polmaske alebo štvrťmaske. Požiadavky, skúšanie, označovanie. Zmena A2. - Taraba, Pavol (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2009)
Táto zmena A2 STN EN 12942: 2001 je slovenskou verziou európskej normy EN 12942: 1998/A2: 2008