STN EN 1998-5: 2009 (73 0036), Eurokód 8. Navrhovanie konštrukcií na seizmickú odolnosť Časť 5 Základy, oporné konštrukcie a geotechnické hľadiská - Juhásová, Emília (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2009)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 1998-5: 2004