STN EN 12162 + A1: 2009 (11 0031), Čerpadlá na kvapaliny. Požiadavky na bezpečnosť. Postup vykonávania hydrostatických tlakových skúšok (Konsolidovaný text). - Chnapko, Rudolf (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2009)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 12162: 2001 + A1: 2009