STN EN 149 + A1: 2009 (83 2221), Ochranné prostriedky dýchacích orgánov. Filtračné polmasky na ochranu pred časticami. Požiadavky, skúšanie, označovanie (Konsolidovaný text). - Janošťák, Vincent; Taraba, Pavol; Čermák, Oldŕich (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2009)
Táto norma je slovenskou a českou verziou európskej normy EN 149: 2001 + A1: 2009 a je vydaná so súhlasom ČNI, Česká republika