STN EN 149 + A1: 2009 (83 2221), Ochranné prostriedky dýchacích orgánov. Filtračné polmasky na ochranu pred časticami. Požiadavky, skúšanie, označovanie (Konsolidovaný text). - Janošťák, Vincent; Taraba, Pavol; Čermák, Oldŕich; Slovenský ústav technickej normalizácie (Bratislava, Slovensko) Technická komisia č. 91 Osobné ochranné prostriedky; Český normalizační institut (Praha, Česká republika) Technická normalizační komise č. 3 Osobní ochranné prostředky (Bratislava : Slovenský ústav technickej normalizácie, 2009)
Táto norma je slovenskou a českou verziou európskej normy EN 149: 2001 + A1: 2009 a je vydaná so súhlasom ČNI, Česká republika
Táto norma je preložená z nemeckej verzie
Táto norma nahrádza STN EN 149 z decembra 2002 v celom rozsahu
Spracovateľ: Vincent Janošťák, Pavol Taraba, Oldŕich Čermák. Technická komisia: TK 91 Osobné ochranné prostriedky, Technická normalizační komise: TNK 3 Osobní ochranné prostředky
Keywords: normy