STN EN 280 + A2: 2010 (27 5004), Pojazdné zdvíhacie pracovné plošiny. Konštrukčné výpočty. Kritériá stability. Konštrukcia. Bezpečnosť. Preskúšanie a skúšky (Konsolidovaný text). - Volčko, Jaroslav; Třeštík, Jaroslav (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2010)
Táto norma je slovenskou a českou verziou európskej normy EN 280: 2001 + A2: 2009 a je vydaná so súhlasom ČNI Praha, Česká republika