STN EN 280 + A2: 2010 (27 5004), Pojazdné zdvíhacie pracovné plošiny. Konštrukčné výpočty. Kritériá stability. Konštrukcia. Bezpečnosť. Preskúšanie a skúšky (Konsolidovaný text). - Volčko, Jaroslav; Třeštík, Jaroslav; Slovenský ústav technickej normalizácie (Bratislava, Slovensko) Technická komisia č. 100 Zdvíhacie zariadenia, žeriavy; Český normalizační institut (Praha, Česká republika) Technická normalizační komise č. 123 Zdvíhací a manipulační zařízení (Bratislava : Slovenský ústav technickej normalizácie, 2010)
Táto norma je slovenskou a českou verziou európskej normy EN 280: 2001 + A2: 2009 a je vydaná so súhlasom ČNI Praha, Česká republika
Táto norma nahrádza STN EN 280 z apríla 2003 v celom rozsahu
Spracovateľ: Jaroslav Volčko, Jaroslav Třeštík. Technická komisia: TK 100 Zdvíhacie zariadenia, žeriavy, Technická normalizační komise: TNK 123 Zdvíhací a manipulační zařízení
Norma je nahradená normou STN EN 280 z januára 2014 v celom rozsahu. Používať sa môže do 31. 1. 2015
Keywords: normy