STN EN 15001-1: 2010 (38 6429), Plynárenská infraštruktúra. Plynovody s prevádzkovým tlakom väčším ako 0,5 baru pre priemyselné rozvody plynu a väčším ako 5 barov pre nepriemyselné rozvody plynu Časť 1 Podrobné funkčné požiadavky na projektovanie, materiály, výstavbu, kontrolu a skúšanie - Hromádka, Rudolf (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2010)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 15001-1: 2009