STN EN 15001-1: 2010 (38 6429), Plynárenská infraštruktúra. Plynovody s prevádzkovým tlakom väčším ako 0,5 baru pre priemyselné rozvody plynu a väčším ako 5 barov pre nepriemyselné rozvody plynu Časť 1 Podrobné funkčné požiadavky na projektovanie, materiály, výstavbu, kontrolu a skúšanie - Hromádka, Rudolf; Slovenský ústav technickej normalizácie (Bratislava, Slovensko) Technická komisia č. 113 Doprava a rozvod plynu (Bratislava : Slovenský ústav technickej normalizácie, 2010)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 15001-1: 2009
Táto norma spolu s normou STN EN 15001-2 z mája 2009 nahrádza STN 38 6420 z 9.3.1982 v celom rozsahu
Spracovateľ: Rudolf Hromádka. Technická komisia: TK 113 Doprava a rozvod plynu
Keywords: normy