STN EN 1953 + A1: 2010 (82 4001), Rozprašovacie a striekacie zariadenia na povlakové materiály. Bezpečnostné požiadavky (Konsolidovaný text). - Bakoš, Ján (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2010)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 1953: 1998 + A1: 2009