STN EN 12853 + A1: 2010 (51 4050), Potravinárske stroje. Ručné mixéry a šľahače. Bezpečnostné a hygienické požiadavky (Konsolidovaný text). - Chriašteľ, Ladislav; Pivoňka, Michal (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2010)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 12853: 2001 + A1: 2010