STN EN 741 + A1: 2011 (26 0007), Zariadenia a systémy na plynulú dopravu materiálu. Bezpečnostné požiadavky na systémy a ich súčasti používané na pneumatickú dopravu sypkých materiálov (Konsolidovaný text). - Kačala, Peter; Gatial, Miroslav; Kalina, Rudolf (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2011)
Táto norma je slovenskou a českou verziou európskej normy EN 741: 2000 + A1: 2010 a je vydaná so súhlasom ČNI Praha, Česká republika