STN EN 81-41: 2011 (27 4003), Bezpečnostné pravidlá na konštrukciu a montáž výťahov. Špeciálne výťahy na prepravu osôb a nákladov Časť 41 Zvislé zdvíhacie plošiny určené na používanie osobami so zníženou pohyblivosťou - Lohyňa, Ján (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2011)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 81-41: 2010