STN EN 13795: 2011 (84 7055), Chirurgické rúška, plášte a obleky do čistého prostredia používané ako zdravotnícke pomôcky pre pacientov, zdravotnícky personál a zariadenie. Všeobecné požiadavky na výrobcov, čistiarne a výrobky, skúšobné metódy, požiadavky na spôsobilosť a úrovne spôsobilosti. - Trnovec, Stanislav (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2011)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 13795: 2011