STN EN 1570-1: 2012 (27 5011), Bezpečnostné požiadavky na zdvíhacie plošiny Časť 1 Zdvíhacie plošiny pohybujúce sa medzi dvoma pevnými nástupiskami - Gatial, Miroslav (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2012)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 1570-1: 2011