STN EN 12449: 2012 (42 1314), Meď a zliatiny medi. Bezšvové okrúhle rúry na všeobecné použitie. (Slovenský ústav technickej normalizácie, 2012)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 12449: 2012