STN EN 1570-1 + A1: 2015 (27 5011), Bezpečnostné požiadavky na zdvíhacie plošiny Časť 1 Zdvíhacie plošiny pohybujúce sa medzi dvoma pevnými nástupiskami - Gatial, Miroslav (Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR, 2015)
Táto norma je slovenskou verziou európskej normy EN 1570-1: 2011 + A1: 2014